Ga naar Content
Noord-Holland

Sluisproject blijft open zenuw

15 november 2018, 13.59 uur · Aangepast 15 november 2018, 14.25 uur
Door: · Foto: Rijkswaterstaat

Het sluisproject in IJmuiden blijft een open zenuw voor bouwonderneming VolkerWessels. Opnieuw is 5,5 miljoen euro afgeschreven op de opdracht. Dit keer door financiële problemen bij een belangrijke Koreaanse aannemer die betrokken is bij de bouw van de stalen sluisdeuren.

Eerder schreef VolkerWessels al tientallen miljoenen af op het OpenIJ-dossier, net als partner BAM. De extra kosten voor VolkerWessels komen dit jaar al uit op 37,5 miljoen euro. Het consortium OpenIJ is momenteel met banken in overleg over het financieringsschema voor het project.

Topman Jan de Ruiter van VolkerWessels wees in een toelichting op de handelsupdate onder meer op de vorderingen die momenteel in IJmuiden wel worden gemaakt.

Orderboek vol
Verder zat het orderboek van de bouwer naar eigen zeggen nog nooit zo vol. VolkerWessels heeft nog voor bijna 8,9 miljard euro aan werk op de plank liggen.
Verder viel op dat VolkerWessels in de voorbije maanden fors minder huizen verkocht. Dit komt onder meer door de vertraging bij het afgeven van bouwvergunningen. Verder speelt timing bij het sluiten van overeenkomsten met vastgoedinvesteerders hier een grote rol, aldus de bouwer.