Ga naar Content
IJmond

Bewoners weer de barricades op voor camping Aardenburg

15 november 2018, 09.35 uur
Door: · Foto: NH

Bewoners van kampeerterrein Aardenburg in Wijk aan Zee graven de strijdbijl weer op. Het terrein wordt nog steeds als mogelijke locatie voor nieuwe woningbouw genoemd, daarom organiseren de bewoners volgende week een manifestatie.

Zondag 25 november wordt politiek Wijk aan Zee uitgenodigd een kijkje te nemen op het terrein en kennis te maken met haar bewoners. Ook worden er weer handtekeningen verzameld. Het is het zoveelste protest dat de campinggasten op touw zetten om de gemeente te overtuigen af te zien van het ontwerpbestemmingsplan op hun terrein.

Lees ook: Campinggasten Wijk aan Zee vrezen einde kampeerterrein: "Kom hier al sinds 1947"

Zo haalde het actiecomité van 'Camping Aardenburg moet blijven' bij een handtekeningenactie meer dan 2.000 krabbels binnen, werd er luidkeels een protestlied gezongen voor het stadhuis en werd de camping opgenomen in het Netwerk Immaterieel Erfgoed Nederland. Camping Aardenburg bestaat ruim 70 jaar, 77 families vieren er jaarlijks hun vakanties.

Burgemeester: "Standpunten wel gehoord"
Burgemeester Martijn Smit zei na het protest bij het gemeentehuis het vervelend te vinden dat mensen zich ongehoord voelen, maar stelde dat de politiek wel degelijk aandacht heeft voor hun standpunten. "Ze worden absoluut wel gehoord", vindt de burgemeester. "Alle raadsleden hebben de demonstratie gezien en het weegt zeker mee", besloot Smit.

Kijk ook:

Campinggasten vrezen toekomst kampeerterrein Aardenburg - NH