Ga naar Content

Medewerkers paardenfokkerij ontdaan na dood pony: "Ze was echt bijzonder"

Een groot gat laat pony Lente achter op haar paardenfokkerij in Dirkshorn na een noodlottig ongeval gisteravond. Van eigenaar tot stalhulpen: iedereen is ontdaan.

"Lente was een enorm lieve pony, heel karaktervol en energierijk", vertelt Danielle Wegman. "Ze was voornamelijk echt een knuffeldier en heel goed met kinderen."

Het paard werd gisteravond aangereden nadat ze op de weg terechtkwam. De bestuurder kon Lente niet meer ontwijken en het dier overleefde de klap niet. "Hoe het ongeluk heeft kunnen gebeuren is een raadsel", zegt eigenaar Matthieu Wegman. "Het is onbegrijpelijk dat als je een paddock hebt met zes lagen schrikdraad dat daar nog een dier doorheen gaat. Het schrikdraadapparaat stond aan, deed het en we konden niet zien waar hij doorgegaan is. Je blijft altijd denken: hoe is het mogelijk?"

Schrikdraad
Samen met de politie is het terrein onderzocht, maar niemand kwam erachter hoe Lente uit het verblijf kon ontsnappen. Wegman sluit een openstaand hek uit, dus moet het paard toch door het schrikdraad heengegaan zijn. Ook de verzorgers en kinderen kunnen het niet geloven. "Het is nu gelijk een beetje anders", vertelt Sophie. "En het is een beetje een raar verhaal vind ik."

Lees ook: Pony overleden na botsing met auto in Dirkshorn

Begeleidster Danielle vraagt zich hardop af of de timing nog slechter kon. "We gaan bijna officieel open als zorgboerderij met dagbesteding voor ouderen." Het wrange gevoel dat ze heeft zet ze om in herinneringen aan Lente. "Ze was echt bijzonder, dit soort pony’s zie je niet vaak."

Om te voorkomen dat zoiets nog een keer kan gebeuren heeft eigenaar Matthieu Wegman maatregelen genomen. Ondanks de draden schrikdraad, worden er houten planken om het paardenverblijf gemaakt. "Ik wil ook weer rustig slapen", besluit hij. 

💬 Whatsapp ons!
Heb jij tips? Of een interessante foto of video gemaakt? Stuur ons jouw nieuws op 0630093003!
Foto: NH Nieuws