Ga naar Content
Haarlem

Deel centrum Haarlem zondag dicht voor verkeer vanwege intocht Sint

14 november 2018, 15.50 uur · Aangepast 14 november 2018, 16.08 uur
Door: · Foto: NH Nieuws / Geja Sikma

Aanstaande zondag zullen Sint en zijn Pieten in Haarlem aankomen en daarom wordt een deel van het centrum voor een paar uur afgesloten voor het verkeer.

De intocht begint aan het begin van de middag, om 13.00 uur vanaf de Koudenhorn, ter hoogte van de Valkestraat. Vanaf daar gaan de Sint en zijn Pieten, en natuurlijk de stoet aan Haarlemmers, via het Donkere Spaarne en de Gedempte Oude Gracht naar de Grote Markt. Daar zal Sinterklaas verwelkomd worden door loco-burgemeester Cora-Yfke Sikkema.

LEES OOK: Haarlemse burgemeester kan Sint niet begroeten door zware bewaking

Afsluitingen
Het gebied rondom de Gedempte Oude Gracht en de Grote Houtstraat zal zondag worden afgesloten voor het verkeer, zo ook de Papentorenvest en de Catharijnebrug. Verkeersregelaars zullen het verkeer in goede banen leiden. 

Op de Koudenhorn geldt een parkeerverbod van 07.30 uur tot 18.00 uur. Parkeergarage De Appelaar is van 12.00 uur tot 14.00 uur gesloten. Andere parkeergarages zijn wel toegankelijk. Voor mensen die met de fiets naar de intocht komen, zullen extra fietsenstallingen worden geplaatst bij de Koudenhorn en het Donkere Spaarne.