Ga naar Content
IJmond

Vrouw uit IJmuiden krijgt celstraf voor dreigen met aanslag bij Pyramide van Austerlitz

14 november 2018, 15.48 uur
Door: · Foto: Shutterstock

Een 51-jarige vrouw uit IJmuiden is door de rechtbank veroordeeld voor het dreigen met een aanslag bij een sportwedstrijd bij de Pyramide van Austerlitz in Woudenberg. Ze krijgt een voorwaardelijke gevangenisstraf van 1 maand en een taakstraf van 150 uur.

Het sportevenement vond plaats op zaterdag 20 mei 2017 bij het monument op de Utrechtse Heuvelrug. De organisator werd twee dagen daarvoor door de vrouw gebeld. "Zaterdagmorgen om 9.00 uur is er een aanslag bij de Pyramide", zei ze tegen de organisator.

Het telefoonnummer leidde uiteindelijk naar haar. Uit telefoongegevens bleek dat ze zocht naar manieren om anoniem te bellen en berichten te versturen. Ook had ze informatie over het sportevenement opgezocht. Het evenement ging uiteindelijk door, nadat de vrouw een dag na de melding werd aangehouden.

Geen stoornis
De vrouw zegt zich niets van de melding te kunnen herinneren en zegt daar ook geen motief voor te hebben gehad. Uit onderzoek van een psychiater en psycholoog blijkt dat er ook geen sprake is van een stoornis bij de vrouw. Het strafbare feit wordt daarom volledig aan haar toegerekend.

💬 Whatsapp ons!
Heb jij tips? Of een interessante foto of video gemaakt? Stuur ons jouw nieuws op 0630093003!