Ga naar Content
Sport

Combinatieteam Ajax verslaat Heerenveen in oefenduel

14 november 2018, 14.21 uur · Aangepast 14 november 2018, 16.08 uur
Door: · Foto: Pro Shots / Thomas Bakker

Ajax heeft woensdagmiddag een oefenduel met sc Heerenveen met gewonnen. Het team van de Amsterdammers, dat spelers van zowel Ajax 1 als Jong Ajax gebruikte, was met 3-2 te sterk voor de Friezen. Sebastian Pasquali, Danilo Pereira en Brian Brobbey waren de doelpuntenmakers aan Amsterdamse zijde.

Een benutte penalty van Heerenveen-aanvaller Sam Lammers zorgde nog voor een voorsprong voor de ploeg van Jan Olde Riekerink, maar even later trok Pasquali de stand gelijk. De Australiër werkte een rebound uit een vrije trap in het doel en zorgde er daarmee voor dat de teams met een gelijke stand gingen rusten. 

Met onder andere David Neres, Kostas Lamprou en Vaclav Cerny in de ploeg kwam Ajax in de tweede helft op voorsprong door een doelpunt van Pereira. Vervolgens schoot Brobbey van dichtbij de 3-1 binnen, voordat Nemanja Mihajlović via opnieuw een strafschop de aansluitingstreffer binnen schoot. Daar bleef het bij, waardoor het jonge Ajax-team een knappe zege boekte op De Toekomst.  

Opstelling Ajax: Lamprou; Orejuela, Pasquali, Kemper, Ylätupa; Ter Heide (Aberkane/27), Pereira, Taylor; Neres (Thethani/60), Brobbey, Cerny (Hansen/60)

Opstelling sc Heerenveen: Bednarek (Doornbusch/46), Woudenberg, Naess, Kongolo (Drkusic/46), Hornkamp, Van Amersfoort, Bruijn, Rienstra (Kobayashi/68), Rojas (Van der Heide/78), Lammers (Iredale/78) en Vlap (Mihajlovic/68)