Amsterdam

Vrijspraak voor Uber-chauffeur die Mare Welkers doodreed

14 november 2018, 14.34 uur · Aangepast 14 november 2018, 15.27 uur · Foto: ANP / Mare Welkers

Whatsapp

De rechtbank in Amsterdam heeft de Uberchauffeur, die de 22-jarige Mare Welkers vorig jaar doodreed in de Molukkenstraat, vrijgesproken. De rechtbank oordeelde dat zijn onvoorzichtige rijgedrag los moet worden gezien van de aanrijding.

Mare werd op 31 maart 2017 aangereden door de toen 22-jarige Jasmin M. in de Molukkenstraat in Oost. Hierbij raakte zij zwaargewond aan haar hoofd en been en overleed later in het ziekenhuis aan haar verwondingen.

De officier van justitie eiste eerder 240 uur taakstraf tegen de Uber-chauffeur. Ook wilde het OM dat hij voor een jaar zijn rijbewijs inleverde. M. zou een lijnbus hebben ingehaald, waardoor hij op de verkeerde weghelft belandde en Welkers niet zag aankomen.

Bestelbusje belemmerde zicht
De rechtbank oordeelde dat het inhalen van de lijnbus niet toegestaan was, maar dat M. alweer terug was op zijn eigen weghelft toen het ongeluk gebeurde. Ook zou zijn zicht belemmerd zijn geweest door een verkeerd geparkeerd bestelbusje.

Mare Welkers was docent op Daltonschool De Kleine Kapitein en zeer actief binnen roeivereniging Skøll. De rechter noemde het ongeval 'een uiterst ongelukkige samenloop van omstandigheden, met een zeer treurige afloop.'

💬 Whatsapp ons!
Heb jij tips? Of een interessante foto of video gemaakt? Stuur ons jouw nieuws op 0630093003!
Whatsapp