Ga naar Content
Haarlemmermeer

Hoofddorpse raadzaal wordt tijdelijk omgetoverd tot escape room

14 november 2018, 14.10 uur · Aangepast 16 november 2018, 09.48 uur
Door: · Foto: Google Streetview

Mocht je nog nooit uit een escape room zijn ontsnapt, dan krijg je tijdens de gemeenteraadsverkiezingen in Haarlemmermeer de kans om dit gratis uit te proberen. Gemeente Haarlemmermeer tovert namelijk de raadzaal in Hoofddorp om tot een escape room.

Het is helaas alleen bedoeld voor de 'eerste stemmers'. In deze escape room krijgen jongeren tussen de 18 en 25 jaar de unieke kans om een uur lang de gemeente te besturen en om onder tijdsdruk te laten zien dat zij ingewikkelde beslissingen kunnen maken.

Alle puzzels en opdrachten in de escape room hebben te maken met de dilemma's waar het gemeentebestuur ook mee te maken krijgt, bijvoorbeeld over veiligheid en vergunningen, maar ook over de inrichting van de openbare ruimte en wonen.

Lees ook: Marine heeft eigen Escaperoom voor training personeel

Burgemeester Onno Hoes hoopt dat het veel jongeren naar de stembus zal trekken. "Ik daag alle jongeren tussen de 18 en 25 uit om 20 of 21 november in onze escape room te komen ervaren voor welke dilemma's raadsleden staan. Daarna kun je meteen je stem uitbrengen bij het stembureau!"

Lees ook: Spaarne Gasthuis heeft eigen escape room voor personeel

☑️ Haarlemmermeer Kiest! 
Op 21 november gaan de inwoners van Haarlemmermeer en Haarlemmerliede & Spaarnwoude naar de stembus voor een nieuwe gemeenteraad. Volg al het laatste nieuws rond deze verkiezingen op onze speciale themapagina.

Escape rooms, kamers van waaruit je moet 'ontsnappen' door puzzels op te lossen, zijn een ware hype. Eerder kreeg de marine in Den Helder een eigen zo'n kamer als training voor het personeel. Ook konden liefhebbers zich tijdelijk laten opsluiten in escape room 'de Bijlmerbajes Ontgrendeld' en werd er zelfs een escape room rondom het achterhuis van Anne Frank gemaakt. 

Aanmelden
Op dinsdag 20 en woensdag 21 november is de escape room in het Raadhuis in Hoofddorp gratis geopend voor jongeren tussen de 18 en 25 jaar. Aanmelden kan via [email protected].

💬 Whatsapp ons!
Heb jij tips? Of een interessante foto of video gemaakt? Stuur ons jouw nieuws op 0630093003!