Start van hoofdcontent

ALKMAAR

nl

Ongelukken zorgen voor zeer drukke ochtendspits

12 november 2018, 08.02 uur · Aangepast 12 november 2018, 10.29 uur · Foto: ANP/Remko de Waal

Meerdere ongelukken zorgden voor een zeer drukke ochtendspits in de provincie. Vooral op de A9 was sprake van een lange file en veel vertraging.

Daar moesten automobilisten rekening houden met een vertraging van 30 minuten.

Ook op de A10 richting Watergraafsmeer ging het mis en stond er tussen Volendam en Zeeburg rond 7.30 uur file door een ongeluk.

Richting Amsterdam stonden automobilisten ook vast bij Hoogmade op de A4 in Zuid-Holland. Ook daar moest rekening worden gehouden met een vertraging van meer dan 30 minuten.

Lees ook: Veel buien op komst: waarschuwing voor drukke maandagochtend- én avondspits

Verder was onder meer op de A7 richting Zaanstad, de A8 richting Amsterdam en de A1 richting Amsterdam en Amersfoort sprake van langzaam rijdend verkeer.

De Oostbuis van de Zeeburgertunnel is enige tijd afgesloten geweest vanwege een ongeluk. Daarbij vielen volgens de politie geen gewonden.

Op een na zwaarste spits
Rijkswaterstaat spreekt van de op een na zwaarste ochtendspits van het jaar. Landelijk gezien was sprake van een piek van 456 kilometer file op de snelwegen. De ochtendspits op 30 oktober spant echter nog de kroon. Toen werd door Rijkswaterstaat een piek van 518 kilometer gemeten.

Gisteravond waarschuwde Weerplaza al voor een zeer drukke ochtend- en avondspits door het regenachtige weer.

💬 Whatsapp ons!
Heb jij tips? Of een interessante foto of video gemaakt? Stuur ons jouw nieuws op 0630093003!