Haarlem

Plan van Bouwfonds en De Nijs wint aanbesteding Slachthuisterrein Haarlem

9 november 2018, 14.22 uur

BPD
BPD

HAARLEM - Op het voormalige Slachthuisterrein in Haarlem komen woningen, horeca, bedrijvigheid en een poppodium. De beeldbepalende gebouwen blijven staan en worden aangevuld met nieuwbouw. Bouwfonds Property Development en bouwbedrijf De Nijs gaan het bouwplan uitvoeren.

Het poppodium, voor onder andere het Patronaat, wordt als eerste gebouwd omdat de nood daar hoog is. Het Slachthuisterrein moet een ontmoetingsplek worden voor Haarlem. ”Het behoud en het herstel van het industrieel erfgoed is een belangrijke drager van het plan. De gemeentelijke monumenten vormen onmiskenbaar het middelpunt van de ontwikkeling, naast de te ontwikkelen woningbouw", aldus wethouder Floor Roduner.

Regenwater
De woningen krijgen zonnepanelen op het dak en warmte- en koudeopslag moet zorgen voor de verwarming. Op het terrein wordt extra aandacht besteed aan waterberging. Het water dat niet door het groen wordt opgenomen wordt opgevangen en vastgehouden door een systeem van wadi’s en goten. 

Harm Janssen, regiodirecteur Bouwfonds: ”Als trouwe samenwerkingspartner van de gemeente Haarlem staan wij voor een duurzame leefomgeving voor alle Haarlemmers. Geweldig om dit stuk historie nieuw leven te mogen inblazen.”