Zaanstreek-Waterland

Politie gaf verwarde automobilist toestemming voor kalmerend shotje GHB

8 november 2018, 20.48 uur · Aangepast 8 november 2018, 21.16 uur

Shutterstock/ANP
Shutterstock/ANP

WORMER - Zo'n drie jaar geleden heeft een verwarde automobilist bij een verkeerscontrole in Wormer een shot GHB genomen om weer rustig te worden. Dat gebeurde met toestemming van de politie, zo bleek deze week tijdens de rechtszaak.

De 31-jarige automobilist Y. van S. werd in oktober 2015 staande gehouden tijdens een verkeerscontrole. Hij was verward en onrustig en vertelde de agenten dat hij verslaafd was aan GHB, en nodig een shot moest hebben. Onder toeziend oog van de politie reed hij naar zijn huis in Krommenie en gebruikte daar twee milliliter van de drug. Vervolgens werd alsnog een bloedtest afgenomen. 

Lees ook: Automobilist neemt GHB en zorgt voor levensgevaarlijke capriolen op de A4

Van S. werd vorig jaar aangehouden om te onderzoeken of de extra GHB invloed had op de totale hoeveelheid verdovende middelen in zijn bloed. Dat blijkt nauwelijks zo te zijn geweest. De officier van justitie stelde vast dat Van S. hoe dan ook met een te grote hoeveelheid drugs (ook nog cocaïne) achter het stuur heeft gezeten. 

Omdat de extra GHB dus weinig invloed had, is Van S. niet vrijgesproken. Hij heeft een voorwaardelijke boete en vier maanden rijontzegging gekregen, zo meldt het Noordhollands Dagblad.

 

💬 Whatsapp ons!
Heb jij tips? Of een interessante foto of video gemaakt? Stuur ons jouw nieuws op 0630093003!