Gooi

Op korte termijn definitief geen extra wijkagenten in Hilversum

8 november 2018, 17.31 uur

Politie
Politie

HILVERSUM - Er komen op korte termijn definitief geen extra wijkagenten in Hilversum. Dat meldt burgemeester Pieter Broertjes aan de raadsleden. "Gisteren is definitief bekend geworden dat de extra 55 fte wordt ingezet op de thema’s ondermijning en cybercrime", schrijft hij in de brief aan de gemeenteraad.

Broertjes herinnert de raad eraan dat hij zich wilde inzetten voor meer wijkagenten in de buurt. Dat komt nu dus, tot teleurstelling van de burgemeester, niet uit: "Dit betekent concreet dat de wens vanuit het college én alle burgemeesters van de Gooi en Vechtstreek voor meer wijkagenten op korte termijn niet wordt ingevuld."

Lees ook: CDA wil dat politie zich houdt aan belofte voor extra wijkagenten Gooi

Toch blijft Broertjes zich hard maken voor meer wijkagenten. Er zijn nu zeventien wijkagenten in Hilversum. Hij wil graag aan de norm voldoen van één wijkagent per vijfduizend inwoners, wat zich vertaalt naar achttien wijkagenten. Broertjes: "Hilversum zet in op het verbeteren van veiligheid in buurten en wijken en daar horen benaderbare wijkagenten bij.

Meer tijd in de wijk
Per 1 januari krijgen de wijkagenten in Hilversum wel meer tijd om in hun wijk te zijn. Daarmee vergroten we ook de bestaande slagkracht van de politie. Doel blijft om de veiligheid dicht bij de bewoners nog verder te verbeteren."

💬 Whatsapp ons!
Heb jij tips? Of een interessante foto of video gemaakt? Stuur ons jouw nieuws op 0630093003!