Start van hoofdcontent

SCHAGEN

nl

Gemeente Schagen geeft niet op: glasvezel komt misschien toch

8 november 2018, 11.46 uur · Foto: Shutterstock

Hoewel het contract met het glasvezelbedrijf E-Fiber vorige maand is afgelopen, blijft Schagen toch proberen om een glasvezelnetwerk in de gemeente aan te leggen. Dat bevestigt de gemeente aan NH Nieuws.

Er hebben zich het afgelopen halfjaar een aantal partijen gemeld om in gesprek te gaan met de gemeente Schagen over een nieuw glasvezelnetwerk. De inwoners blijken geen behoefte te hebben aan een gratis glasvezelaansluiting van E-Fiber: slechts 15,5 procent van de inwoners schreef in op de campagne van E-Fiber. Dit was niet genoeg.

Lees ook: Floppen glasvezelcampagne Schagen kost gemeente flink wat geld

Het mislukken van deze campagne met het bedrijf E-Fiber heeft de gemeente 81.000 euro gekost. Ze zijn hiermee binnen het gereserveerde bedrag gebleven. Er hoeft dus geen geld aan bijgedragen te worden.

Lees ook: Buitengebied Schagen krijgt misschien toch glasvezelnetwerk

De gemeente vindt het jammer dat het plan is mislukt. "In tegenstelling tot de gemeenten Koggenland en Zeevang, waar E-Fiber wel voldoende aanmeldingen heeft gerealiseerd, wil het in de gemeente Schagen niet lukken. Dit vinden wij ontzettend spijtig", aldus wethouder Hans Heddes.

💬 Whatsapp ons!
Heb jij tips? Of een interessante foto of video gemaakt? Stuur ons jouw nieuws op 0630093003!