Ga naar Content

Bejaarde man (79) op laffe wijze bestolen door viertal

Treinreizigers moeten extra goed op hun hoede zijn voor zakkenrollers, want er is een nieuwe tactiek om pinpassen te ontfutselen. Een 79-jarige man uit Hilversum kwam daar op een vervelende manier achter toen hij slachtoffer werd van de slinkse truc.

Het slachtoffer werd op 1 augustus bestolen, toen hij vanaf station Hilversum de trein wilde pakken. Op camerabeelden is te zien dat drie mannen hem helpen zijn fiets de trein in te tillen. De man heeft echter niet door dat er ondertussen een vierde man bij is gekomen, die op geniepige wijze de pinpas uit de achterzak van het slachtoffer vist.

Lees ook: Tieners in Schagen proberen 80-jarige man met rollator te rollen

Zodra dit ogenschijnlijk geslaagd is, stappen de vier mannen direct weer de trein uit. Ze verlaten snel het station, om niet veel later drie keer te pinnen met de pinpas. In totaal hebben ze bijna 1.500 euro van de bankrekening van het slachtoffer gehaald. 

De politie hoop op basis van bovenstaande beelden meer informatie te verkrijgen over de vier zakkenrollers.

🚓 Weet jij meer over deze zaak?
Wie meer weet over deze zaak, kan contact opnemen met de politie via 0800-6070. Misdaad anoniem melden kan via 0800-7000. Bekijk alle zaken uit Bureau NH hier terug.
Foto: NH Nieuws / Bureau NH