ODIN'59 stunt tegen FC Emmen

31 oktober 2018, 21.32 uur · Aangepast 1 november 2018, 15.29 uur
Door: · Foto: Jaap van Aanholt

Derde divisionist ODIN'59 heeft voor een daverende verrassing gezorgd door FC Emmen uit te schakelen in de KNVB-beker. In Drenthe werd de ploeg uit de eredivisie met 3-1 verslagen door de Heemskerkers.

ODIN'59 kende een lastige openingsfase. Emmen kwam na ruim een kwartier dan ook op voorsprong via Glenn Bijl. Met een geplaatst schot van ruim twintig meter liet hij doelman Barry van Dijk kansloos.

Daarna deden de Heemskerkers weinig onder voor de eredivisionist. Tom de Vries en Ahmed al Mahdi namen het doel van de thuisploeg onder vuur. Even later werd het zelfs 1-1. Op aangeven van Ron Scheffer scoorde Al Mahdi.

Na rust bleven de Noord-Hollanders knap overeind. De ploeg van trainer Richard Plug bleef ook gevaarlijk via counters. Een kwartier voor tijd resulteerde dat in een strafschop na een overtreding van Caner Cavlan. Nigel Hardenberg benutte het buitenkansje: 1-2.

In de 82e minuut besliste Hardenberg de wedstrijd zelfs. Hij kopte fraai binnen na een voorzet van Scheffer. Zodoende plaatst ODIN'59 zich voor de laatste zestien van de KNVB-beker.

Opstelling FC Emmen: Telgenkamp, Gronsveld, Bakker, Klok, Jansen (Niemeijer/53), Ben Moussa (Slagveer/42), Veendorp (Siekman/76), Chacon, Cavlan, Bijl en Arias.

Opstelling ODIN'59: Van Dijk, Tiktak, Cremers, Willemse, Hardenberg (Tavares/87), Scheffer, Dikker, De Vries (De Graaf/62), Al Mahdi, Eekhout en Van Gelder (Kramer/79)