Ga naar Content

Eerste gratis watertappunt geopend op station Alkmaar

Op het station van Alkmaar heeft de NS woensdagochtend een watertappunt in gebruik genomen. Leden van de directies van het spoorbedrijf en drinkwaterbedrijf PWN tapten water voor reizigers. Het is het eerste NS-station dat een gratis tappunt heeft.

Het is de bedoeling dat volgend jaar op tweehonderd van de circa vierhonderd treinstations gratis drinkwater kan worden getapt. Met de service waarbij reizigers gratis hun eigen flesjes kunnen vullen, wil NS bovendien iets doen tegen zwerfafval.

"We hopen dat gemeenten en drinkwaterbedrijven ons helpen om dit in heel Nederland mogelijk te maken'', zegt regiodirecteur Irma Winkenius. "Met het watertappunt komt NS tegemoet aan de groeiende vraag van reizigers naar gratis kraanwater om eigen flesjes te vullen.''

Lees ook: Wens4U wil watertappunt in Muziektuin Schagen

Heerhugowaard
NS investeert ruim 3 miljoen euro om de watertappunten te realiseren en de komende tien jaar te laten onderhouden. Heerhugowaard is het eerstvolgende station dat een watertappunt krijgt. Sinds deze maand is het bij meer dan tweehonderd winkels op het station ook mogelijk om korting te krijgen op een warme drank door een eigen beker mee te nemen.

💬 Whatsapp ons!
Heb jij tips? Of een interessante foto of video gemaakt? Stuur ons jouw nieuws op 0630093003!