Ga naar Content
Haarlem

Discussie wel of niet fietsen op Haarlemse Houtmanpad weer opgelaaid

31 oktober 2018, 11.13 uur · Aangepast 31 oktober 2018, 11.45 uur
Door: · Foto: https://www.facebook.com/stichting.behoudhoutmanpad

Zowel voor- als tegenstanders van het toestaan van fietsers op het Haarlemse Houtmanpad zijn deze week een petitie begonnen. Al jaren wordt er gediscussieerd of het pad tussen Haarlem en de duinen voor voetgangers én fietsers toegankelijk moet blijven.

De discussie leek in 2013 even gedoofd te zijn, nadat een plan van de gemeente Haarlem om een fietspad bij het Houtmanpad aan te leggen werd tegengewerkt door actiegroepen en uiteindelijk door de rechter werd verboden.

Voorstanders
Bij het Houtmanpad zijn inmiddels hekjes geplaatst om fietsers ervan te weerhouden het pad op te gaan. De voorstanders (van fietsen op het pad) geven aan dat er 'sinds mensenheugenis veilig heen en weer gefietst kan worden tussen de duinen en Haarlem'. Ze vinden dat wandelaars en fietsers goed samengaan op het pad en dat de gemeente moet stoppen met handhaven en het uitdelen van bekeuringen. De petitie is hier te vinden.

Tegenstanders
Toen ze zagen dat de fietsers een petitie zijn begonnen, zijn ook de tegenstanders een petitie gestart. Zij vinden het veel te gevaarlijk, wandelaars en fietsers op één pad. Er zouden vaak ongelukken gebeuren en ze zijn het zat om uitgescholden te worden door de fietsers. De petitie voor het fietsvrij houden van het Houtmanpad is hier te vinden.