Ga naar Content
Zaanstreek-Waterland

Oostzaanse snackbar haalt op valreep de Cafetaria Top 100

30 oktober 2018, 10.13 uur · Aangepast 30 oktober 2018, 10.25 uur
Door: · Foto: Google Maps

Op het nippertje, maar het is ze gelukt: snackbar Family Oostzaan staat in de jaarlijkse Cafetaria Top 100. Met hun 'eigen stijl en persoonlijke touch' zijn ze geëindigd op de 99ste plek.

Volgens de jury is het personeel "supervriendelijk". Bovendien zou de friet goed gebakken zijn, worden er smakelijke broodjes verkocht en is er een overzichtelijk bestelsysteem via de website. 

Lees ook: De beste plek voor je vette hap vind je in Alkmaar

Puntje van kritiek: de zaak is wat aan de rommelige kant. "Er liggen kruimeltjes en papiertjes op de grond. Het is wel schoon, dat geldt ook voor de bar en de vitrine."

Wedstrijd
De Snackkoerier Cafetaria Top 100 is een initiatief van Snackkoerier. Horecazaken kunnen zich (gratis) inschrijven. De ranking komt door middel van mystery visits en een onafhankelijke jury tot stand. De bevindingen worden een dag na het finale event toegestuurd, zodat de feedback gebruikt kan worden om de cafetaria te verbeteren. 

Rest van de lijst
Naast de Oostzaanse cafetaria staan er nog vier andere Noord-Hollandse friettenten in de top 100. Dat zijn Snackhouse Lobo uit Alkmaar (33), Family Kerkplein uit Heemskerk (73), Lunchroom Friethuys bij de Boer uit eveneens Heemskerk (90) en hekkensluiter is Foodmaster King Lao uit Aalsmeer (100). 

Wie de beste snackbar-beleving van Nederland wil, moet naar het Friese Bergum. Restaria ’t Luifeltje ging er namelijk met de winst vandoor.

💬 Whatsapp ons!
Heb jij tips? Of een interessante foto of video gemaakt? Stuur ons jouw nieuws op 0630093003!