Ga naar Content

De Peiling: Zaanse partij wil straatvervuilers harder straffen: "Boete van minimaal 182 euro"

De Partij voor Ouderen en Veiligheid wil dat straatvervuilers in Zaanstad harder worden gestraft. Een boete voor het verkeerd aanbieden van afval moet volgens de partij minimaal 182 euro bedragen.

Peuken en flesjes
Ook wil de partij dat het op straat gooien van klein afval (bijvoorbeeld peuken, kauwgom of flesjes) bestuursrechtelijk gelijk wordt gesteld aan het verkeerd aanbieden van afval. Verder draagt de fractie het college op strenger te gaan handhaven op straatvervuilers.

"Het zwerfvuil in Zaanstad-centrum en met name in woongebieden neemt onacceptabele vormen aan", meldt de partij in een motie. 

Rotterdam
Zaanstad is niet de eerste gemeente waar een poging wordt gedaan zwerfvuil op deze manier aan te pakken. In Rotterdam krijgen mensen die vaker rotzooi maken steeds hogere boetes. De eerste overtreding kost 140 euro. Wordt er een tweede keer vervuild dan is de boete 280 euro of drie dagen werkstraf. Wie een derde keer in de fout gaat moet 420 euro betalen of een werkstraf van vijf dagen uitvoeren.

Wat vind jij?
Is het bij jou in de buurt een troep? Staat het grofvuil regelmatig naast de ondergrondse afvalcontainers? Liggen er over blikjes en peuken? Gaat zo'n hoge boete daar tegen helpen of niet?

Op NH Radio hoor je De Peiling tussen 18.00 en 19.00 uur. Bel of Whatsapp 088-8505152 als je mee wilt praten. De meeste reacties op De Peiling staan op de Facebookpagina van NH Nieuws. Geen Facebook maar wel een mening? Mail je verhaal dan naar [email protected].

Foto: Shutterstock