Ga naar Content
Haarlem

Toch een bed voor Beverwijkse Mieke na dag vol hoop en vrees

29 oktober 2018, 18.09 uur · Aangepast 1 november 2018, 13.58 uur
Door: · Foto: NH Nieuws

Het was een dag waarop Mieke Huisman uit Beverwijk zich in een emotionele achtbaan bevond. Vanmorgen werd ze nog weggestuurd bij de Centrale Toegang (daklozenopvang) in Haarlem, maar rond 17.00 uur volgde alsnog het bericht dat ze de nacht kan doorbrengen bij HVO-Querido, de organisatie die de maatschappelijke opvang in Haarlem verzorgt.

Mieke was blij met het verlossende telefoontje. "Ik ben opgelucht en vind het heel spannend de nacht in Haarlem door te brengen. Het is voor mij toch een beetje vreemd hier. Ik weet niet wat ik ervan moet verwachten. Maar het is een oplossing, al is het voor de korte termijn. Want vergeet niet dat ik morgenochtend om 9.00 uur weer op straat sta. Misschien krijg ik dan alsnog het intakegesprek."

Lees ook: Dakloze Mieke (50) in rolstoel is opnieuw niet welkom bij nachtopvang

Vanmorgen zag de situatie van Mieke, die twee nachten op straat heeft geslapen, er nog heel anders uit. Ze was door de gemeente Beverwijk naar Haarlem gestuurd, waar ze bij de centrale opvang een gesprek zou hebben.

Maar na vijf minuten stond de vrouw, die invalide is, alweer buiten. Er was geen personeel om het gesprek te voeren en voor een plaats in de opvang werd ze op een reservelijst geplaatst. Dezelfde dag echter is de opvang alsnog geregeld bij HVO-Querido.

Toch een bed voor Beverwijkse Mieke na dag vol hoop en vrees - NH Nieuws

💬 Whatsapp ons!
Heb jij tips? Of een interessante foto of video gemaakt? Stuur ons jouw nieuws op 0630093003!