Start van hoofdcontent

Noordkop & Texel

NL
V

Acuut tekort aan opvanglocaties: COA heropent azc in Den Helder en Alkmaar

25 oktober 2018, 08.32 uur · Aangepast 25 oktober 2018, 09.37 uur · Foto: ANP

Het Centraal Orgaan opvang Asielzoekers (COA) is met spoed op zoek naar nieuwe locaties voor de opvang van asielzoekers. Volgens het Noordhollands Dagblad wil het COA op korte termijn ruim negenhonderd extra asielzoekers huisvesten in Den Helder en Alkmaar.

De extra opvanglocaties zijn nodig door de krapte op de woningmarkt, zo stelt het COA in de krant. Doordat de asielzoekers die nu nog in asielzoekerscentrum (azc) zitten geen woning krijgen, blijven ze langer op hun huidige plek. Dit zorgt ervoor dat er voor nieuwe asielzoekers geen ruimte is.

Robonsbosweg
Het COA heeft hierom ongeveer 5.000 extra opvangplekken nodig. Deze denkt het COA te vinden in Den Helder (370 bedden) en Alkmaar (550 bedden). 

Vooral de keuze voor Alkmaar is opvallend. Op 1 oktober ging het laatste azc daar dicht. Nu wil het COA de vestiging aan de Robonsbosweg dus toch weer openen.

Lees ook: Alkmaarse Aygun (12) moet alweer naar een ander azc: "Ik ben hier gewend"

Het azc in Den Helder moet komen in een gebouw aan de Nieuweweg. Hier zat eerder al een complex voor uitgeproceerde gezinnen. Deze vestiging sloot in 2017, tot groot verdriet van de naastgelegen basisschool.

💬 Whatsapp ons!
Heb jij tips? Of een interessante foto of video gemaakt? Stuur ons jouw nieuws op 0630093003!