Ga naar Content
Amsterdam

Donut-gigant gaat bezorgen in Hilversum en Amsterdam

22 oktober 2018, 11.28 uur · Aangepast 22 oktober 2018, 13.13 uur
Door: · Foto: Shutterstock

Het klinkt als een paradijs voor de gemakzuchtige donut-liefhebber: de Amerikaanse keten Dunkin' Donuts bezorgt de zoete lekkernij vanaf nu ook thuis of op kantoor.

Hilversummers houden wel van een donut, zo bleek toen de Amerikaanse keten begin dit jaar een vestiging in hun stad opende. Omdat de eerste honderd klanten zouden worden getrakteerd op een jaar lang gratis donuts, bivakkeerden liefhebbers urenlang in de vrieskou voor de winkel.

Lees ook: 16 uur lang in de rij voor gratis donuts

Behalve in Amsterdam en Hilversum kunnen ook in Utrecht en Eindhoven donuts bij de voordeur in ontvangst worden genomen. Voor de bezorging heeft Dunkin' Donuts de handen ineengeslagen met Thuisbezorgd.nl, waar de caloriebommen kunnen worden besteld. Een latte macchiato erbij? Ook die wordt bezorgd, zo lang je maar voor minimaal tien euro bestelt bij de keten.

Nieuwe uitdaging
Dunkin' Donuts timmert hard aan de weg in Nederland en heeft inmiddels zestien vestigingen. Het bedrijf ziet de samenwerking met de bezorgservice van Thuisbezorgd.nl als een 'logische' nieuwe stap. Volgens Takeaway, het moederbedrijf van Thuisbezorgd.nl zorgt deze uitbreiding van het assortiment op de eten-bestelsite wel voor nieuwe uitdagingen bij de koeriers. Zij moeten de verse koffie immers per e-bike zo warm mogelijk op de bestemming afleveren.

Op Thuisbezorgd.nl zijn al meer dan 7500 restaurants in Nederland terug te vinden. In de eerste negen maanden van dit jaar werden er bijna 24 miljoen bestellingen verwerkt. Scoober, de eigen bezorgdienst van de onderneming, is inmiddels beschikbaar in zes Nederlandse steden.

Bekijk hieronder beelden van de donut-gekte in Hilversum van begin dit jaar:

Zestien uur in de rij voor gratis donuts - NH Nieuws/ Carlijn Kolk