Ga naar Content

Ruben uit Den Helder komt naar huis dankzij giften van wildvreemden: "Echt geweldig"

"Ik hang net Buitenlandse Zaken op en alles is geregeld", vertelt Davinia, de zus van Ruben Coppoolse uit Den Helder. Hij zat vast in Nepal omdat zijn visum was verlopen. Tot vandaag was er de tijd om 3.500 euro boete te betalen. Anders dreigde een celstraf van 3,5 jaar.

"We hebben giften binnengekregen van wildvreemden. Er zijn zelfs mensen die 350 euro gestort hebben. En ik ken die mensen niet eens", vertelt Davinia, die via Facebook een crowdfundingsactie was begonnen om het geld voor haar broer bij elkaar te krijgen. "Ik wil die mensen hartelijk bedanken, echt geweldig."

Lees ook: Het geld is binnen! Vrijwilliger Ruben uit Den Helder mag Nepalese cel verlaten

Coppoolse was in Nepal vanwege een project dat hij zelf had bedacht en opgezet. Maar het ging fout met zijn visum. Het was verlopen en Coppoolse kwam in handen van de Immigratiedienst.

Als het geld niet op tijd bij elkaar zou komen, zou hij worden overgedragen aan de politie. "Maar zover is het niet gekomen. Buitenlandse Zaken gaat het geld overmaken. Dat staat dan woensdag op de rekening in Nepal", vertelt zijn zus in Den Helder.

Lees ook: Vrijwilliger Ruben uit Den Helder mogelijk jaren in Nepalese cel door verlopen visum

Buitenlandse Zaken krijgt een pluim van Davinia: "Ze hebben het steeds in de gaten gehouden. Gisteren, zondag, waren ze dicht, maar ze hielden ook Facebook in de gaten en lazen alles. Woensdag komt Ruben helemaal vrij en BZ gaat dan een vlucht voor hem regelen richting huis."

Foto: