Start van hoofdcontent

VOLENDAM

nl

Grote ergernissen en chaos door renovatie in Volendam

19 oktober 2018, 18.43 uur · Aangepast 19 oktober 2018, 19.49 uur

De renovatie van het Europaplein in Volendam zorgt voor enorme files en een hoop ergernissen. Gisteren liep het zelfs zo uit de hand dat de gemeente het plein nu de hele middag voor auto's afsluit om verdere chaos te voorkomen.

"Het was echt heel gevaarlijk wat sommige automobilisten deden", laat wethouder Runderkamp aan NH Nieuws weten. Het afsluiten was volgens de wethouder de enige mogelijkheid om de veiligheid op het plein te behouden.

Door de renovatie rijdt het verkeer door de kleine straatjes van het dorp. Dat wordt nu door de afsluiting nog erger en daar zijn de bewoners niet blij mee. Jan Schilder van de wijkraad zegt het een "minachting van de burger" te vinden dat "de politiek niet besluit hier een einde aan te maken". 

'Gemaakt voor handkar'
Vooral het zogenaamde zoekverkeer dat op jacht is naar een parkeerplek baart hem zorgen. Volgens Schilder is de wijk gebouwd voor een handkar en niet modern verkeer. Hij krijgt bijval van andere buurtbewoners die hun hart vasthouden voor ongelukken met voetgangers en fietsers als al het verkeer door de wijk moet.

De wijkraad pleit nu voor een beter parkeerbeleid, zodat niet iedereen in de straatjes kan parkeren.

💬 Whatsapp ons!
Heb jij tips? Of een interessante foto of video gemaakt? Stuur ons jouw nieuws op 0630093003!
NH/Mischa Korzec