Ga naar Content
Sport

Volleybalsters Servië te sterk voor Oranje op WK

19 oktober 2018, 10.34 uur · Aangepast 19 oktober 2018, 16.21 uur
Door: · Foto:

De Nederlandse volleybalsters zijn er niet in geslaagd om de finale van het WK te bereiken. De Servische vrouwen bleken in de halve finale in Yokohoma net te sterk voor het Noord-Hollands getinte Oranje: 3-1.

Eerder dit toernooi versloeg de ploeg van coach Jamie Morrison Servië nog met 3-0. De halve finale ging een stuk lastiger voor de Nederlandse vrouwen, die de eerste set goed tegenstand boden maar toch met 25-22 verloren. 

Oranje, die met de Oostzaanse Anne Buijs (15 punten) een vrouw in vorm in de gelederen had, vocht zich terug in de wedstrijd en trok de bloedstollende tweede set met 26-28 naar zich toe. Ook in de derde set leek Nederland de beste papieren te hebben, maar een voorsprong van drie punten (8-11) bleek niet genoeg. Uiteindelijk werd de derde set een prooi voor de Serven (25-19).

De vierde set ging lang gelijk op. Nederland liet zien mentaal sterk te zijn en toonde op veel momenten veerkracht, maar het kon niet voorkomen dat de Servische vrouwen - onder aanvoering van Tijana Boskovic (25 punten) - er met de winst vandoor gingen. 

Gevochten
"Het voelt 'kut' om zo te verliezen", begint Anne Buijs tegenover NOS over de verloren halve eindstrijd. "Ik ben boos en verdrietig. Ik had dit zo graag willen winnen en ik voelde ook echt dat het erin zat vandaag. En als het dan uiteindelijk zo afloopt, dan is dat balen." 

Brons
Komende zaterdag kunnen de volleybalvrouwen zich revancheren. Op die dag gaat de ploeg van Morrison voor de bronzen plak strijden. Het kan de eerste medaille voor de Oranje-vrouwen ooit worden op een WK. Vanaf 10.20 uur nemen de vrouwen het op tegen China, dat de andere halve finale verloor van Italië.