IJmond

Warm onthaal voor handboogschutter Judith na WK-goud: "Keihard voor gewerkt"

18 oktober 2018, 21.49 uur

NH Nieuws

VELSEN-NOORD - Judith Porsch uit Velsen-Noord wist niet wat ze meemaakte toen ze woensdag terugkeerde uit Zuid-Afrika, waar ze op het WK handboogschieten in de categorie Masters goud heeft gewonnen. "Alle buren waren op Schiphol, bij het binnenrijden van Velsen-Noord hing een spandoek en voor het huis nóg één. Fantastisch."

Haar man Maarten deelde in de festiviteiten, en zeker niet alleen aan de zijlijn. Hij won in Zuid-Afrika namelijk een bronzen plak. 

Judith pakte op het EK van vorig jaar al goud. Dat ze nu  een WK-medaille van dezelfde kleur binnenheeft, is zeker geen reden om een punt achter haar loopbaan te zetten. "Ik ga door zolang mijn gezondheid het toelaat", zegt ze vastberaden. 

Uitputtingsslag 
De wereldtitel kwam de 58-jarige handboogschutter van Vooruitgang Zij Ons Streven in Santpoort-Noord niet aanwaaien. De omstandigheden waren zwaar in Zuid-Afrika. "Het was warm en we moesten veel lopen. Het was echt een uitputtingsslag."

Des te groter de vreugde na afloop. "Ik heb er twee jaar keihard voor gewerkt. Eerst het EK gewonnen en nu dit. Ik weet niet wat ik mee maak..."

💬 Whatsapp ons!
Heb jij tips? Of een interessante foto of video gemaakt? Stuur ons jouw nieuws op 0630093003!