Ga naar Content

Michel Butter gaat voor tweede Nederlandse marathontitel

Michel Butter strijdt zondag tijdens de marathon van Amsterdam voor zijn tweede Nederlandse titel op de marathon. De hardloper uit Castricum werd in 2011 voor de eerste keer nationaal kampioen op dit onderdeel.

"Ik wil een lekkere race lopen, zonder de druk van een tijd", vertelt Butter. "Ik hoef ook geen tempomakers. Het lijkt me leuker om te strijden voor de Nederlandse titel. Ik woon in Castricum, dat is 25 minuutjes rijden. Het is een mooie thuiswedstrijd, waar ik emotionele momenten heb liggen. In 2012 liep ik er mijn persoonlijk record van 2.09.58."

Butter is goed hersteld nadat hij in augustus het EK in Berlijn miste. De topvorm om in Amsterdam voor een heel scherpe tijd te gaan, ontbreekt echter nog. Toch wil hij maar wat graag Nederlands kampioen worden. "Het is nu zeven jaar geleden dat ik die titel heb behaald. Dus weer een overwinning op de marathon is er gewoon eentje die telt."

Om deze inhoud te kunnen zien, moet je cookies accepteren.

De voornaamste concurrenten van Butter zijn zijn teamgenoot Edwin de Vries en oud-ploeggenoot Ronald Schröer. Ook Gert Jan wassink en Paul Zwama zullen zich in de strijd om de medailles proberen te mengen. 

Live op NH en AT5
De marathon van Amsterdam is zondag 21 oktober live te zien bij NH Sport en AT5. De uitzending begint om 9.10 uur. Erik-Jan Brinkman is je presentator. Edward Dekker en oud-atleet Roy van Eekelen verzorgen het commentaar vanuit het Olympisch stadion. 

Lees ook: Cherono over marathon van A'dam: "Ik hoop 2.04.30 te lopen"

Foto: Pro Shots/Toin Damen