Provincie legt laatste hand aan megaproject Westfrisiaweg

0
Whatsapp

Noord-Holland

Provincie legt laatste hand aan megaproject Westfrisiaweg

17 oktober 2018, 09.29 uur

Op 30 november is het zover: het laatste stukje van de N23 Westfrisiaweg wordt dan opengesteld voor verkeer. Het traject tussen Alkmaar en Enkhuizen geldt als het grootste mobiliteitsproject van de provincie Noord-Holland.

"Nou, hoera! Er was de laatste tijd veel ongemak, dus nu is dat afgesloten", zegt een automobilist tegen NH Nieuws. Aan de weg is jaren gewerkt. 

Lees ook: Westfrisiaweg op 30 november eindelijk officieel open voor verkeer

Door bestaande wegen slim aan elkaar te knopen, op te waarderen en ontbrekende stukken bij te bouwen, ontstaan twee nieuwe provinciale wegen van in totaal 42 kilometer. "We kunnen eindelijk weer een beetje doorrijden op de Westfrisiaweg."

Multi Traffic Point
Ook komt er een Multi Traffic Point in de buurt van de weg. Hier kunnen automobilisten terecht voor een maaltijd of om te tanken. Het complex wordt helemaal ingericht op de toekomst. "We hebben geen gasaansluitingen, we halen alles uit warmtebronnen en zonnepanelen", zegt ondernemer Dick Jan Marees tegen NH Nieuws.

Het complex langs de toekomstige N307 bij Hoorn moet in oktober 2019 worden opgeleverd.

Jouw Noord-Holland
Dit jaar doorkruisen we in 'Jouw Noord-Holland' de provincie op zoek naar duurzame initiatieven en innovaties. Deze maand is het thema 'Smart mobility en infrastructuur'. Met nieuwsverhalen en video's op onze online platformen, radio en tv staat NH Nieuws een week lang volledig in het teken van dit thema. Bekijk hier alle verhalen over een 'Smart mobility en infrastructuur'.

NH Nieuws
NH Nieuws
Whatsapp