Ga naar Content

Afgeperste Medemblikse oog in oog met hacker in Haarlemse rechtbank

Nikki Lee Jansen uit Medemblik stond vandaag in de Haarlemse rechtbank voor het eerst oog in oog met Ricardo van der S. , de man die een pikant filmpje van haar op het videoplatform Dumpert.nl heeft gezet.

Het is al bijna twee jaar geleden dat Nikki Lee plotseling werd afgeperst. Een onbekend persoon dreigde een pikant filmpje van haar op Dumpert te zetten, als ze niet snel 6.500 euro zou betalen. 

Ze probeerde het tegen te houden, maar dat lukte niet. De afperser bleek haar Dropbox-account te hebben gehackt, en zette de intieme video - die eigenlijk alleen voor Nikki's vriend bestemd was - online. 

Phishing 
Afgelopen voorjaar werd de toen 25-jarige Ricardo van der S. aangehouden op verdenking van het hacken en verspreiden van de intieme video van Nikki Lee. Ook wordt hij verdacht van phishing-praktijken en het hacken van klantaccounts van webwinkels.

Lees ook: Hacker (25) aangehouden voor seksuele afpersing Medemblikse 

De rechter besliste vandaag dat S., die het hacken en verspreiden van de video heeft bekend, langer vast blijft zitten. "Ik ging er niet van uit dat dit zou gebeuren, maar ik ben er zeker blij mee. Dit is het beste wat we er uit konden halen voor nu."

Slapeloze nachten 
De zaak heeft Nikki Lee slapeloze nachten bezorgd. "Het scheelt wel dat ik nu weet wie het is geweest. Ten tijde van de afpersing wist ik dat niet. Maar ik was wel aan het aftellen tot 16 oktober en vanaf nu begint dat weer opnieuw tot 7 januari."

Dan wordt de zaak inhoudelijk behandeld.

Foto: