Haarlem

NL
V

TERUGKIJKEN: Massale manifestatie voor ondergedoken Haarlemse burgemeester

14 oktober 2018, 15.33 uur · Aangepast 14 oktober 2018, 17.06 uur · Foto: NH Nieuws

Op de Grote Markt in Haarlem is vanmiddag de manifestatie voor de ondergedoken burgemeester Jos Wienen gehouden. De protestactie werd georganiseerd door Haarlemmers die hun burgervader een hart onder de riem wilden steken.

NH Nieuws was er live bij. Kijk hier de manifestatie terug:

LIVE: Haarlemmers massaal de straat op voor ondergedoken burgemeester

In Haarlem is de manifestatie begonnen voor de bedreigde burgemeester Jos Wienen. Op de Grote Markt zijn honderden mensen aanwezig. Kijk hier live mee!

Posted by NH Nieuws on Sunday, October 14, 2018

Er waren ongeveer duizend mensen die hun opwachting kwamen maken. Drie Tweede Kamerleden uit Haarlem hebben toespraken gehouden en er was live muziek te horen.

Ook minister Kajsa Ollongren (Binnenlandse Zaken) heeft voor een drukke Grote Markt gesproken. Zij noemde de bedreigingen aan het adres van burgemeester Wienen "ronduit onaanvaardbaar".

Lees ook: Ondergedoken burgemeester: zes vragen aan Jos Wienen

Wienen was zelf ook aanwezig en deed geheel onverwacht als laatste zijn zegje. In zijn speech bedankte hij de Haarlemmers voor "dit geweldige hart onder de riem".

Burgemeester Jos Wienen zit sinds deze week ondergedoken, nadat hij al sinds september werd beveiligd. De politie laat niet weten uit welke hoek de bedreigingen aan het adres van de burgemeester komen.

💬 Whatsapp ons!
Heb jij tips? Of een interessante foto of video gemaakt? Stuur ons jouw nieuws op 0630093003!