Haarlem

Manifestatie voor ondergedoken burgemeester Wienen: honderden mensen verwacht

13 oktober 2018, 20.00 uur

ANP
ANP

HAARLEM - De Haarlemmers komen morgen op voor hun ondergedoken burgemeester Jos Wienen. De organisatie verwacht honderden mensen op de Grote Markt: het epicentrum van de manifestatie om hun 'burgervader' een hart onder de riem te steken.

Om 16.00 uur moet de Grote Markt van Haarlem zwart staan van de mensen, aldus de organisatie van het manifest. Drie Tweede Kamerleden uit Haarlem houden toespraken en er zal muziek gespeeld worden. Organisator Alain Timmers wil de burgemeester en de democratie verdedigen, vertelt hij aan NH Nieuws:

 

Burgemeester Jos Wienen zit sinds deze week ondergedoken, nadat hij al sinds september werd beveiligd. De politie laat niet weten uit welke hoek de bedreigingen aan het adres van de burgmeester komen. Veel Haarlemmers zijn geschokt door de escalatie, velen spreken hun steun uit voor de manifestatie. Kijk hieronder naar hoe de Haarlemmers als één man achter hun burgemeester staan:

De manifestatie is morgen live te volgen bij NH Nieuws. Organisator Alain Timmers verwacht honderden mensen, mogelijk zelfs duizenden. Hij roept iedereen op om morgen op te komen voor de burgemeester: