Ignacio scoort weer twee keer voor AFC, HFC wint bij Spakenburg

13 oktober 2018, 17.05 uur · Aangepast 14 oktober 2018, 15.25 uur
Door: · Foto: Pro Shots/Toon Dompeling

AFC is, in ieder geval voor even, weer de koploper van de tweede divisie. De Amsterdammers kwamen in de tweede helft goed los tegen Excelsior Maassluis en wonnen op eigen veld met 4-1. Koninklijke HFC kende op bezoek bij Spakenburg een zwakke eerste helft, maar na de rust kwamen de Haarlemmers goed los en wonnen ze uiteindelijk met 1-0 door een doelpunt van de ingevallen Robin Eindhoven.

AFC – Excelsior Maassluis
11’ 0-1 Vincent van den Berg
54’ 1-1 Tim Linthorst vrije trap in korte hoek via handen keeper raak
60’ 2-1 Raily Ignacio wordt de diepte ingestuurd door Melvin Grootfaam en omspeelt de keeper.
68' 3-1 Raily Ignacio kopt van dichtbij zijn negende doelpunt van het seizoen binnen
84' 4-1 Fouad Belarbi uit een steekpass van Melvin Grootfaam

AFC staat nu weer op de eerste plaats met negentien punten uit acht wedstrijden, maar kan nog een plekje zakken als IJsselmeervogels later vandaag wint van Jong Vitesse.

Opstelling AFC: Potveer; Kwee, Kulhan, Linthorst (Huisman/89), Van den Houten; Kenny Teijsse, Hoek, Yordi Teijsse; Grootfaam, Ignacio, Belarbi (Jess/86)

Opstelling Excelsior Maassluis: v. Leeuwen; Smith, v.d. Ende, Afaker (v. Ooijen/77), Kruithof, Blij, v.d. Berg, Da Fonseca (El Hart/67), Dercks, Kurt, v. Ewijk

Spakenburg – Kon. HFC 0-1
79’ 0-1 Robin Eindhoven

Kon. HFC stijgt naar de vijfde plek met vijftien punten uit acht duels

Opstelling Spakenburg: Ter Wielen; Beijer, v.d. Neut, Oostinjen (Gravenbeek/46), Vreekamp (Menting/80), v.d. Sande, de Bondt (Will/62), Bitter, Sterling, Koelewijn, Misidjan

Opstelling Kon. HFC: Boks; v. Son, Hols, v.d. Slot, Wilffert, Volkert; Noordmans, Boer, Weistra; v. Soest (Eindhoven/67), Tadmine (v.d. Linden/90+2)