Gooi

Nieuw hoofdstuk in conflict Golfbaan Naarderbos

13 oktober 2018, 16.22 uur · Aangepast 14 oktober 2018, 09.42 uur

Dino Weijtboer
Dino Weijtboer

NAARDEN - Het conflict rond Golfbaan Naarderbos loopt nog niet op zijn einde. Terwijl de eigenaar van de golfbaan, Michael van de Kuit, een nieuw clubhuis aan het bouwen is tegen de regels van de gemeente in, heeft de eigenaar van het oude clubhuis besloten om de strijd eens flink aan te gaan.

Zo laat eigenaar Dino Weijtboer van het oude clubhuis The Waterfront weten vanaf 20 oktober weer volledige service te kunnen bieden aan bezoekers van Golfbaan Naarderbos. Op die dag wordt het restaurant weer geopend en kunnen golfers er ook terecht om zich om te kleden. Tot die tijd biedt hij in het oude clubhuis gratis een drankje en een broodje aan en kunnen bezoekers gebruikmaken van het toilet. 

Lees ook: Golfbaan Naarderbos gebruikt petitie om gemeente onder druk te zetten

De oorzaak van het hele conflict is de huurprijs van het clubgebouw in The Waterfront. Van de Kuit vond die te hoog en heeft toen het huurcontract laten ontbinden. De rechter heeft inmiddels geoordeeld dat de eigenaar van het clubhuis het pand niet terug hoeft te verhuren aan Van de Kuit en het zelf mag exploiteren.

Lees ook: Conflict gemeente en Golfbaan Naarderbos: "We kunnen niet anders!"

Dino Weijtboer laat weten enorme schade te lijden door het hele conflict. "Wij vinden dat veel dingen onrechtmatig uit het clubhuis gehaald zijn, zoals de keuken. Wij beraden ons nu op vervolgstappen." Wel hoopt hij dat ondanks al het gedoe de golfers blijven komen.