Start van hoofdcontent

Amsterdam

NL
V

'Brandbom' naar binnen gegooid bij Amsterdams café

13 oktober 2018, 15.53 uur · Foto: AT5

(AT5) Bij een café-restaurant in Amsterdam Nieuw-West is gisteravond rond 23.15 uur een projectiel naar binnen gegooid. Volgens de horecagelegenheid zelf gaat het om een brandbom.

Een woordvoerder van de politie bevestigt dat er een projectiel naar binnen is gegooid en is ontploft. Het café-restaurant Hotel Buiten aan de Th.J. Lammerslaan was nog open toen dit gebeurde. Meerdere mensen zijn ter controle naar het ziekenhuis gebracht.

Geschrokken
Op de deur van het café zit een briefje geplakt: "Vrijdagavond 12 oktober om 23.15 uur is hier een brandbom naar binnen gegooid en vervolgens ontploft", staat erop. "Gelukkig geen blijvende schade bij personeel of gasten, wel zijn we uiteraard enorm geschrokken en hebben geen idee wie hiervoor verantwoordelijk is."

Een verdachte van het bizarre voorval is niet gepakt. De politie zoekt dan ook naar getuigen of naar mensen die voor het incident iets opvallends of raars hebben gezien. Ook beelden zijn welkom. De politie is te bereiken via 0900-8844 of anoniem via 0800-7000.