West-Friesland

Brand bij caravan Nadine Foundation snel geblust door oplettende agent

13 oktober 2018, 12.54 uur · Aangepast 13 oktober 2018, 13.05 uur

NH Nieuws / Inter Visual Studio
NH Nieuws / Inter Visual Studio

HOORN - Een onbekende dader heeft vannacht geprobeerd de caravan van de Nadine Foundation in brand te steken. Morgen wordt voor de laatste keer gerend voor de Hoornse Nadine, die in 2006 door haar ex-vriend werd vermoord.

De brand aan de Keern in Hoorn werd ontdekt door een voorbijganger, die een motoragent in de buurt waarschuwde. "Goddank was de agent er op tijd bij en kon er geblust worden met een handblusser", vertelt Nadines vader Jacques Beemsterboer aan NH Nieuws.

Aangifte
De caravan is daardoor gespaard gebleven, al is de brandhaard duidelijk te zien. Jacques overweegt aangifte te doen tegen de brandstichter, van wie ook camerabeelden zijn gemaakt. "We zouden dan niet aangifte doen om diegene te straffen, maar om achter het motief te komen. Ik wil dit heel graag begrijpen."

Lees ook: Vader van vermoorde Nadine Beemsterboer: "Het gemis van je kind gaat nooit over"

Hij laat de gebeurtenis niet van invloed zijn op de tiende editie van Nadine OK, die morgen wordt gehouden. "Dit verpest mijn gevoel voor morgen absoluut niet. We gaan een heel blije dag tegemoet en gaan het woord vrede krachtig neerzetten."

Eerder maakte NH Nieuws onderstaande reportage met Jacques Beemsterboer over zijn dochter:

💬 Whatsapp ons!
Heb jij tips? Of een interessante foto of video gemaakt? Stuur ons jouw nieuws op 0630093003!