Ajax-vrouwen spelen gelijk, VV Alkmaar verliest dik

12 oktober 2018, 20.29 uur · Aangepast 13 oktober 2018, 10.57 uur
Door: · Foto: Twitter Ajax Vrouwen

De Ajax-vrouwen stonden zeventig minuten achter, maar hebben toch gelijkgespeeld tegen sc Heerenveen: 1-1. De vrouwen van VV Alkmaar gingen hard onderuit tegen FC Twente: 0-5.

De Ajax-vrouwen startten niet slecht, maar toch was het sc Heerenveen dat na twintig minuten op voorsprong kwam. De bal werd door het midden van de Amsterdamse verdediging gespeeld door Danique Ypema en Tiny Hoekstra schoof de bal prima binnen.

Ajax wilde wat terugdoen en kreeg daar ook kansen voor. Zo werd een corner bijna binnengekopt.

Ook in de tweede helft hadden de Amsterdammers meerdere kansen op de gelijkmaker. Zo schoot Ellen Jansen voor het doel van Heerenveen.

Vlak voor tijd zorgde Jansen dan toch voor de gelijkmaker: ze werd weggestuurd met de bal en rondde prima af: 1-1.

VV Alkmaar verliest met grote cijfers
De vrouwen van VV Alkmaar hadden zich het treffen met FC Twente anders voorgesteld. Beide ploegen stonden laag in de middenmoot voordat ze tegen elkaar speelden. Toch waren de Tukkers veel sterker.

In de eerste helft maakten Suzanne Giesen en Joëlle Smits de doelpunten voor de uitploeg. Ashleigh Weerden en Bente Jansen (twee doelpunten) bezegelden de pijnlijke nederlaag voor VV Alkmaar: 0-5.

Stand
Ajax staat tweede met negen punten uit vijf wedstrijden (PSV, ADO en Heerenveen hebben een wedstrijd minder gespeeld). VV Alkmaar staat achtste met vier punten.