Jong AZ schiet niets op met punt

12 oktober 2018, 22.00 uur · Aangepast 13 oktober 2018, 01.30 uur
Door: · Foto: Pro Shots/Toon Dompeling

Jong AZ heeft gelijkgespeeld tegen Jong FC Utrecht. In de tweede helft verspeelden de Alkmaarders een 1-0 voorsprong, maar in de slotfase voorkwam topscorer Ferdy Druijf een verliespartij: 2-2.

Jong AZ kwam prima uit de startblokken. Basisdebutant Richard Sedlacek schoot van afstand in de handen van keeper Thijmen Nijhuis. In de elfde minuut was het raak: Sylian Mokono beging de overtreding op Vince Gino Dekker in het strafschopgebied. Ferdy Druijf maakte zijn negende doelpunt van het seizoen door de toegekende strafschop onberispelijk binnen te schieten.

De Utrechters speelden na de goal wat meer naar voren. Na een ruim half uur spelen ontsnapte verdediger Léon Bergsma aan een (rode) kaart. Met een overduidelijke handsbal voorkwam hij dat Jong FC Utrecht voor het doel kwam.

Jong FC Utrecht komt terug
Zal Robin Pronk een donderspeech hebben gegeven in de kleedkamer? Hoe dan ook, de uitploeg was beter in de tweede helft. Sylla Sow kwam alleen op het doel van Joey Roggeveen en rondde beheerst af.

Jeredy Hiltman was net ingebracht toen hij van waarde was voor de Domstedelingen. Ook hij kwam één op één te staan met de doelman van de Alkmaarders. Hij produceerde een houdbare bal, toch ging hij erin.

Gelijk
Het werd alsnog gelijk door het tweede doelpunt van Druijf. Hij kopte een voorzet binnen van Dekker: 2-2. Met het gelijke spel schieten beide laagvliegers niet veel op. Jong AZ staat nu zestiende met zeven punten uit negen gespeelde wedstrijden. Jong FC Utrecht volgt op twee plekken lager met zes punten.

Opstelling Jong AZ: Roggeveen, Weigelt, Bergsma (Jacobs/74), Bakker, Savastano, Hoedemakers (Koreniuk/58), Kaandorp, Reijnders, Druijf, Sedlacek (De Haas/68), Dekker

Opstelling Jong FC Utrecht: Nijhuis, Mokono (El Yaakoubi/81), Van der Meer, Culhaci, Brinkman, Lehaire (Hilterman/66), El Azrak, Venema, Velanas, Sow (Arweiler/84), Van der Velden