Zaanstreek-Waterland

Besloten op Coming Out Day: Zaanstad krijgt toch straatnaam 'Hobo'

12 oktober 2018, 07.15 uur · Aangepast 12 oktober 2018, 09.17 uur · Foto: D66 Zaanstad

Whatsapp

Het was lang een heikel punt, maar nu krijgt Zaanstad toch een straat die 'Hobo' gaat heten. Die zou er eigenlijk al in 2016 komen, maar nog voor de oplevering van de woningen werd gekozen voor 'Piccolo', omdat 'Hobo' te veel zou klinken als homo.

Gisteravond, op Coming Out Day en met een regenboogvlag achter zich, verdedigde D66-raadslid Jan de Vries zijn motie om de naam weer terug te veranderen. Met succes, want die werd aangenomen. Vier van de dertien partijen stemden tegen, omdat zij het te belastend zouden vinden voor de bewoners.

'Fagot'
Zaanstad en haar inwoners kregen, nadat de naamswijziging door landelijke media werd opgepikt, op sociale media flink wat kritiek over zich heen. Vooral de grap dat de straatnaam Fagot in hetzelfde wijkje blijkbaar geen associaties opriep met het Engelse slang-woord voor homo, faggot, deed het goed, zo schrijft Zaanstad Nieuws. 

Maar dat is nu verleden tijd. Naast de naamswijziginen worden toekomstige straten, door een motie van Groenlinks Zaanstad, ook nog vernoemd naar voorvechters van diversiteit en inclusiviteit. 

💬 Whatsapp ons!
Heb jij tips? Of een interessante foto of video gemaakt? Stuur ons jouw nieuws op 0630093003!
Whatsapp