DTM-autoraces na 18 jaar weg uit Zandvoort

ZANDVOORT - Het circuit van Zandvoort raakt volgend jaar de prestigieuze Europese toerwagenklasse DTM kwijt aan het TT Circuit van Assen. Zandvoort organiseerde de afgelopen achttien jaar het belangrijkste toerwagen kampioenschap van Europa.

Volgens RTV Drenthe wilden de Duitse organisatoren van de DTM (Deutsche Tourenwagen-Masters) op eigen verzoek het kampioenschap organiseren op het circuit van Assen en hebben zij een sportpromotor uit de hoofdstad van Drenthe benaderd.

De DTM-races worden gezien als het belangrijkste toerwagenkampioenschap van Europa. Op het evenement in Zandvoort kwamen jaarlijks tienduizenden raceliefhebbers af. 

Lees ook: Racewagens maken straten van Zandvoort onveilig

Het bestuur van het Zandvoortse circuit heeft nog niet gereageerd op het nieuws. 

Reactie Jan Lammers
Autocoureur Jan Lammers zegt tegen NH Nieuws dat het geen verlies is voor Zandvoort dat de DTM vertrekt. "De DTM is enorm gedevalueerd de afgelopen jaren. Er zijn nog maar twee fabrikanten die meedoen. Maar ze wilden evengoed dezelfde deal als in de goede tijd. Zandvoort is er dus niet uitgekomen met de organisatoren. Maar je kan beter geen deal hebben dan een slechte deal."

💬 Whatsapp ons!
Heb jij tips? Of een interessante foto of video gemaakt? Stuur ons jouw nieuws op 0630093003!
Meer over dit onderwerp:
nieuws Haarlem e.o.
Deel dit artikel:

Reageren

Recent nieuws