Holland's Got Talent-pedo krijgt vier jaar cel en tbs voor misbruik jongens

ALKMAAR - De 26-jarige Lars de R. uit Krommenie moet vier jaar de cel in en krijgt tbs voor het seksueel misbruiken van tien minderjarige jongetjes in Nederland, India en Kroatië. Dat vonnis heeft de rechtbank in Alkmaar vandaag uitgesproken.

De R., die in 2009 op zestienjarige leeftijd bekend werd als gitaarspelende finalist van de talentenshow Holland's Got Talent, werd ervan beschuldigd dat hij gedurende ruim acht jaar met de tien jongens meermalen seks heeft gehad. Het jongste slachtoffer was vier jaar. De Krommenieër heeft de feiten grotendeels bekend.

Lees ook: Holland's Got Talent-pedo geeft walgelijke details kindermisbruik

Het misbruik heeft zich voorgedaan over een periode van acht jaar. De R. reisde een paar keer naar India, waar hij - tegen betaling - met vier jongetjes seks had. In Nederland misbruikte De R. de kinderen tijdens het geven van gitaarles. Ook als activiteitenbegeleider in een Amsterdamse speeltuin maakte hij zich schuldig aan misbruik.

psychiatrische stoornis
De rechtbank komt tot oplegging van een lagere straf dan de 6 jaar die is geëist door de officier van justitie omdat
rekening wordt gehouden met het feit dat De R. de meeste feiten heeft gepleegd als jongvolwassene en
onder invloed van een ernstige psychiatrische stoornis.

Naast de gevangenisstraf en de tbs met voorwaarden moet De R. aan drie slachtoffers 17.550, 8.500 en 1.000 euro betalen.

Het Openbaar Ministerie had zes jaar gevangenisstraf en tbs met dwangverpleging tegen De R. geëist. Ook in België loopt een onderzoek tegen De R., wegens het maken en verspreiden van beelden met kindermisbruik.

 

💬 Whatsapp ons!
Heb jij tips? Of een interessante foto of video gemaakt? Stuur ons jouw nieuws op 0630093003!
Deel dit artikel:

Reageren

Recent nieuws