Ga naar Content

Braelyn (10) slijt jam voor Sulawesi: "Hopelijk kunnen ze hiervan huizen bouwen"

Met het verkopen van jam heeft Braelyn uit Diemen veel geld op gehaald voor de slachtoffers in Sulawesi. De 10-jarige deed mee aan de actiedag van Giro 555 om het getroffen eiland in Indonesië te helpen.

Vanmorgen verkocht Braelyn jam op haar Diemense basisschool Het Atelier. Daarmee haalde ze een totaalbedrag van 377,20 euro op. "Ik hoop dat ze hier nieuwe huizen van kunnen bouwen", vertelt Braelyn voordat ze het geld definitief overdraagt. 

Burgemeester
Geheel in stijl nam ze het volledige bedrag mee naar Beeld en Geluid, waar de nationale inzamelingsactie plaatsvond: in een jampot. "De burgemeester kwam vanochtend nog langs en deed er nog eens vijftig euro bij."

Onder toeziend oog van veel media mocht Braelyn het geld in een grote brievenbus stoppen, zodat het hopelijk goed besteedt kan worden voor de slachtoffers van de aardbeving en tsunami. Of Braelyn vaker dit soort acties gaat doen? "Ja, maar ik hoop niet dat er nog zoiets komt."

De actiedag duurt nog de hele avond en vanavond wordt tijdens het televisieprogramma Pauw bekendgemaakt hoeveel geld er in totaal is opgehaald. 

Foto: NH Nieuws / Stephan Brandhorst