Ga naar Content
Haarlem

Veld HFC Haarlem mogelijk kwartslag gedraaid

9 oktober 2018, 12.07 uur
Door: · Foto: Pro Shots / Henk-Jan Dijks

De gemeente Haarlem onderzoekt of het mogelijk is om het stadionveld van voormalig profclub HFC Haarlem een kwartslag te draaien. Zo zou er mogelijk genoeg ruimte ontstaan voor de plaatsing van gymzalen en noodlokalen van de naastgelegen scholengemeenschap Het Schoter.

De leden van voetbalclub FC Haarlem-Kennemerland, de huidige gebruiker van het stadionveld, zijn onlangs op de hoogte gesteld van de plannen. Een woordvoerder van de gemeente Haarlem benadrukt dat het nog om 'een gedachte' gaat en alle voor- en nadelen nog worden onderzocht.

Sporthal
De gemeente is op zoek naar een locatie voor een nieuwe sporthal, ter vervanging van de huidige Beijneshal bij het Stationsplein. De beoogde locatie is naast het Schoter, op de plek waar nu noodlokalen, gymzalen en fietsparkeerplekken zijn.

Die kunnen tijdens de bouw van de nieuwe sporthal naar de Planetenlaan worden verplaatst, maar dan zou het veld dus een kwartslag gedraaid moeten worden. De gemeente is bezig met een haalbaarheidsstudie en gaat in gesprek met alle betrokken partijen. 

Tribune
Onlangs speelden de HFC Haarlem Legends nog in het stadion tegen het Nederlands Politie Elftal. Spelen ze de volgende keer dan met het doel recht voor de tribune?

Reportage HFC Haarlem Legends - Nederlands Politie Elftal - NH Sport