Start van hoofdcontent

Noordkop & Texel

NL
V

Snelheidsduivel haalt Texelse politie met 160 km/u in

9 oktober 2018, 11.42 uur · Aangepast 9 oktober 2018, 12.58 uur · Foto: Shutterstock

Een 24-jarige snelheidsduivel is vannacht aangehouden omdat hij met maar liefst 160 kilometer per uur over de Texelse wegen scheurde. Hij kreeg daarvoor een bekeuring van 1.800 euro en rijontzegging van vier maanden.

Surveillerende agenten werden rond 23.30 in de omgeving van De Cocksdorp ingehaald door een personenauto die overduidelijk veel te hard reed. Wat volgde was een dollemansrit door meerdere 60 km-zones, waarbij de bestuurder de maximumsnelheid met honderd kilometer overschreed. Uiteindelijk slaagde de politie erin de man aan de kant te zetten.  

Lees ook: Cocktail van drank en drugs in het spel bij dodelijk ongeluk Nieuw-Vennep

Uit een afgenomen speekseltest bleek dat de bestuurder onder invloed van amfetamine en THC, de werkzame stof in cannabis, was. De man werd daarop aangehouden en meegenomen naar het politiebureau. Omdat een speekseltest slechts een indicatie voor drugsgebruik vormt, dient er bij positief geteste automobilisten ook bloed te worden afgenomen.

'Helaas geen bloed afgenomen'
De Texelse politie meldde vanmorgen op Facebook echter dat er bij de aangehouden 'helaas geen bloed kon worden afgenomen'. Hierdoor kon het drugsgebruik niet officieel worden vastgesteld. De opgelegde boete en rijontzegging zijn dan ook enkel op grond van de enorme snelheidsovertreding opgelegd.  

Lees ook: Blowende taxichauffeur van de weg geplukt

Het afnemen van de bloedproef was niet mogelijk omdat er op dat moment geen arts op het eiland aanwezig was. Dit moet een GGD-arts zijn en deze is niet standaard aanwezig, zo laat de Politie Texel aan NH Nieuws weten. "Het komt wel eens vaker voor, vooral als de boot niet meer vaart. Bij noodgevallen kan besloten worden hier een bootje speciaal voor te laten varen."