Ga naar Content
Noordkop & Texel

Dierenarts van gedumpte leeuwenwelp: "Dit heb ik nog nooit meegemaakt"

8 oktober 2018, 16.44 uur · Aangepast 8 oktober 2018, 17.06 uur
Door: · Foto: Omroep Gelderland / Stichting Leeuw

Dierenarts Peter Klaver uit het Gelderse Dodewaard kreeg gisteren een verrassend telefoontje. De politie vroeg hem of hij wilde helpen met de verzorging van een gedumpt leeuwenwelpje. "Ik heb van alles meegemaakt, maar een leeuw in een hondenbench langs de kant van de weg nog nooit."

Het welpje werd door een hardloper gevonden in een weiland bij het Utrechtse Tienhoven. Sinds gisteren wordt hij opgevangen bij Stichting Leeuw op Landgoed Hoenderdaell in Anna Paulowna. 

Lees ook: Leeuwenwelp gedumpt in Utrecht, opgevangen in Anna Paulowna

Om hem daar te krijgen, werd de hulp van Klaver ingeschakeld. "Ik sta op een lijst van dierenartsen die ze kunnen bellen in dit soort gevallen", vertelt hij aan Omroep Gelderland. Een bijzondere klus, zelfs voor een geroutineerde en reislustige dierenarts: 

Dierenarts Peter Klaver over de bijzondere klus - Omroep Gelderland

Volgens Klaver was de bodemplaat van de bench er al gedeeltelijk uit toen hij aankwam bij het dier. "Maar we konden gelukkig voorkomen dat hij wegging."

Het welpje was een beetje in de war door alle commotie, maar verder maakte de dierenarts zich weinig zorgen: 

Dierenarts Peter Klaver vertelt over hoe hij het gedumpte leeuwenwelpje aantrof - NH Nieuws

De leeuw blijft de komende maand nog in quarantaine. Over een maand gaat hij naar het grote centrum van de Stichting Leeuw, waar ook andere leeuwen worden gehouden. 

Lees ook: Gedumpte leeuwenwelp nog maand in quarantaine

Voor nu maakt de welp het heel goed. Hij zou eten en drinken en komt volgens de opvang tot rust. Hij speelt zelfs al met een bal, zo is te zien in deze video: 

Om deze inhoud te kunnen zien, moet je cookies accepteren.