Ga naar Content
Sport

Schuurs debuteert bij Jong Oranje, Til ontbreekt

5 oktober 2018, 12.55 uur · Aangepast 5 oktober 2018, 13.09 uur
Door: · Foto: Pro Shots / Lars Smook

Perr Schuurs is door Erwin van de Looi voor de eerste keer geselecteerd voor de definitieve selectie van Jong Oranje. Ajacied Kaj Sierhuis en AZ'ers Guus Til en Thomas Ouwejan zaten bij de voorselectie, maar hebben de schifting niet overleefd en zijn afgevallen.

AZ is met Teun Koopmeiners en Oussama Idrissi wel twee keer vertegenwoordigd in Jong Oranje. Ook heeft de ploeg twee Ajacieden in de gelederen, want naast Schuurs is ook Carel Eiting geselecteerd. Javairo Dilrosun, die afgelopen zomer van Manchester City naar Hertha BSC transfereerde, debuteert in de definitieve selectie. De Amsterdammer maakt een sterke indruk in Duitsland, met twee doepunten en drie assists in vijf duels. 

Denzel Dumfries (PSV), die nog in de voorselectie van Jong Oranje zat, is overgeheveld naar het 'grote' Oranje. Oud-Ajacied Justin Kluivert bewandelt de omgekeerde weg. Andere afvallers, naast Til, Ouwejan en Sierhuis, zijn Jay-Roy Grot (VVV-Venlo), Sherel Foranus (SC Heerenveen) en Juninho Bacuna (Huddersfield Town).

EK-kwalificatie
De ploeg van Van de Looi speelt in de komende interlandbreak twee duels in het kader van de EK-kwalificatie. Op vrijdag 12 oktober is Jong Letland de tegenstander van de Oranje-talenten. Dat duel wordt vanaf 18.30 uur afgewerkt in het Skonto Stadion in Riga. Vier dagen later staat om 18.30 de thuiswedstrijd tegen Jong Oekraïne op het programma. Dat duel wordt op De Vijverberg gespeeld.

Volledige selectie Jong Oranje: Yanick van Osch (PSV), Indy Groothuizen (ADO Den Haag), Maarten Paes (FC Utrecht), Kevin Diks (Fiorentina), Jeremiah St. Juste (Feyenoord), Perr Schuurs (Ajax), Rick van Drongelen (Hamburger SV), Justin Hoogma (TSG Hoffenheim), Tyrell Malacia (Feyenoord), Carel Eiting (Ajax), Bart Ramselaar (PSV), Teun Koopmeiners (AZ), Michel Vlap (SC Heerenveen), Ferdi Kadioglu (Fenerbahce), Javairo Dilrosun (Hertha BSC), Oussama Idrissi (AZ), Sam Lammers (SC Heerenveen), Richairo Zivkovic (KV Oostende), Donyell Malen (PSV), Justin Kluivert (AS Roma).