Start van hoofdcontent

Alkmaar

NL
V

Leerling in Castricum besmet met meningokokken

5 oktober 2018, 08.03 uur · Aangepast 5 oktober 2018, 09.09 uur · Foto: NH Nieuws

Een leerling van het Bonhoeffer College in Castricum is vorige week besmet geraakt met meningokokken. Dat bevestigt de school aan NH Nieuws. De jongen is opgenomen in het ziekenhuis. De GGD en de school kunnen niks over de toestand van de jongen zeggen.

Ouders en leerlingen van de school zijn per brief geïnformeerd over de besmetting. Er wordt niet extra gevaccineerd. "We nemen geen extra maatregelen", vertelt een woordvoerder van GGD Hollands Noord. "De kans op besmetting is laag."

Mensen in de directe omgeving van de jongen hebben extra antibiotica gekregen. Het gaat niet om zijn klasgenoten, maar om mensen met wie hij heel nauw contact heeft gehad, zoals huisgenoten.

De schrik zit er wel in op de school. "Het is verschrikkelijk voor de leerling, maar het is heel goed opgepakt door de GGD", aldus de rector.

Run op vaccins
Sinds de besmetting is er in Castricum een run op vaccins ontstaan. "We krijgen heel veel vragen en verzoeken over vaccins", aldus de GGD. "Kinderen die nu buiten de vaccinatiecampagne vallen, kunnen gevaccineerd worden als we het op voorraad hebben. Mensen moeten dat wel zelf betalen."

Lees ook: Vijf vragen en antwoorden over de vaccinatiecampagne tegen de meningokokkenziekte

Dat beeld herkent huisartsenpraktijk Doeksen, Tromp & Weijer. "Er is veel vraag naar", aldus de assistente. Apotheek Geesterduin bevestigt dat er meer dan honderd aanvragen zijn door huisartsen, maar dat ze die niet kunnen leveren omdat er geen aanvoer is.

Vaccinatiecampagne
Er zijn deze week landelijk voor het eerst vaccinaties uitgedeeld tegen meningokokken. Dat gebeurt gefaseerd: in onze provincie is er in het Gooi sinds maandag gevaccineerd

💬 Whatsapp ons!
Heb jij tips? Of een interessante foto of video gemaakt? Stuur ons jouw nieuws op 0630093003!