Ga naar Content
Haarlem

Stormloop op kaarten Da Vinci-tentoonstelling

4 oktober 2018, 15.37 uur · Aangepast 4 oktober 2018, 15.48 uur
Door: · Foto: Shutterstock

Bij Teylers Museum in Haarlem is een run ontstaan op kaarten voor de tentoonstelling van de tekeningen van Leonardo da Vinci. Volgens een woordvoerder is al 20 procent van de kaarten verkocht.

Hij denkt dat de enorme belangstelling is te danken aan de brede media-aandacht voor de expo, die morgen opengaat voor het publiek.

Belangstellenden kunnen alleen online een kaartje kopen en moeten daarbij aangeven wanneer ze komen en hoe laat. Deze 'tijdslot'-aanpak is ingevoerd om de verwachte drukte in goede banen te leiden. "Maar er zijn nog genoeg kaarten over", laat de woordvoerder geruststellend weten.

Uitzonderlijk talent
De expo focust op Da Vinci's uitzonderlijke talent om emoties en gezichtsuitdrukkingen weer te geven en toont zowel mooie koppen als 'visi mostruosi', lelijke en misvormde gezichten. Voor de tentoonstelling heeft Teylers 33 Leonardo-bruiklenen bijeengebracht uit tien landen.

Lees ook: Ovale Zaal van Teylers Museum is nu Nationaal Chemisch Erfgoed

De tekeningen van Da Vinci en verschillende navolgers zijn te zien tot en met 6 januari. De tentoonstelling vormt de opmaat naar de herdenking van het 500ste sterfjaar van de Italiaanse meester, in 2019.