Whatsapp

Haarlem

Levensgevaarlijke situatie Kennemerbrug lijkt opgelost: voetpad weer open

3 oktober 2018, 18.54 uur

Voetgangers en fietsers kunnen weer iets veiliger over de Haarlemse Kennemerbrug. Door werkzaamheden was er een onduidelijke verkeerssituatie ontstaan, waardoor fietsers, voetgangers en gemotoriseerd verkeer te dicht op elkaar kwamen te zitten. Dinsdagavond ging het nog mis; een fietser botste tegen een bus en raakte gewond.

Door de werkzaamheden mochten voetgangers maar aan één zijde van de brug lopen. Verkeersborden gaven dat ook aan, maar toch bleven wandelaars ook aan de 'verboden kant' lopen. Met als gevolg dat ze tussen de fietsers terecht kwamen en fietsers daardoor moesten uitwijken, terwijl de auto's en bussen op een paar centimeter voorbij raasden.

Onoverzichtelijk
Het was eigenlijk voor iedereen een onoverzichtelijke situatie. "Eigenlijk zou er een verkeersregelaar moeten staan", aldus een fietser. 

Dinsdagavond ging het fout. Een Haarlemmer moest een voetganger ontwijken, raakte daardoor een bus en moest uiteindelijk door een ambulance worden afgevoerd. Het is onduidelijk hoe het nu met de fietser gaat.

Lees ook: Haarlemmer wijkt uit voor voetganger en wordt geschept door bus

Opgelost?
Toch lijkt er nu een oplossing te zijn voor de chaos. Aan het einde van de middag werd de stoep ineens weer vrijgegeven, waardoor voetgangers en fietsers elkaar niet meer in de weg hoeven te zitten. 

Laurens Bosch
Whatsapp