Ga naar Content
West-Friesland

Koopjesjagers parkeren straks gratis aan rand binnenstad Hoorn

26 september 2018, 16.17 uur · Aangepast 26 september 2018, 16.51 uur
Door: · Foto: Shutterstock

Op koopzondagen kan het winkelend publiek vanaf 1 oktober gratis parkeren aan de rand van de Hoornse binnenstad. Dat heeft de gemeenteraad gisteren besloten, na eerdere verzoeken van de ondernemers.

De ondernemers vragen al langere tijd om gratis parkeren op koopzondagen. Het college van burgemeester en wethouders in Hoorn heeft dit voornemen ook uitgesproken. Volgens het college moet het invoeren van gratis parkeren op koopzondagen aan de rand van de binnenstad 'meer bezoekers naar de binnenstad trekken, het ondernemersklimaat verbeteren en het autoverkeer in het centrum verminderen'.

Er kan vanaf 1 oktober op zeven locaties in Hoorn gratis worden geparkeerd op koopzondagen. Het gaat om de Lambert Meliszweg, het Pelmolenpad, de RAC-locatie, het Transferium, de Vale Hen, parkeergarage ’t Jeudje en parkeergarage schouwburg Het Park.

Noorderveemarkt
Een motie van VOC Hoorn, Hoorn Lokaal, De Realistische Partij, Hoornse Onafhankelijke Partij en Hoornse Senioren Partij om ook op de Noorderveemarkt gratis parkeren op koopzondagen in te voeren werd niet aangenomen.

Alleen de christelijke partijen CDA en ChristenUnie stemden tegen het aangenomen voorstel van gratis parkeren.