Ga naar Content
Gooi

Negen tips over gevonden dode vrouw (42) Muiden

26 september 2018, 15.18 uur · Aangepast 26 september 2018, 16.01 uur
Door: · Foto: Politie

De politie heeft negen nieuwe tips binnengekregen over de vondst van het lichaam van de 42-jarige Edita Moliené uit Naarden, dat vorige week in de Muidertrekvaart in Muiden werd aangetroffen.

Volgens de politie gaat het onder meer om "interessante informatie over de achtergrond van het slachtoffer". Via de televisieprogramma's Bureau NH en Opsporing Verzocht riep de politie getuigen op zich te melden.

Lees ook: Gevonden dode vrouw (42) Muidertrekvaart was verstopt in opblaasbaar zwembad

De vrouw woonde volgens politiewoordvoerder Martin de Wit al negen jaar in Nederland.  "Edita woonde in Naarden, maar kwam ook vaak in Hilversum en Bussum." Zij had hier ook een dochter van 20 en een zus wonen.

Vast staat dat de vrouw door een misdrijf is omgekomen. Omdat er sprake is van een misdrijf heeft de politie een Team Grootschalige Opsporing op de zaak gezet. Getuigen zagen op 20 september een plastic pakket drijven in de Muidertrekvaart. Agenten vonden het stoffelijk overschot van de vrouw dat was opgerold in een opblaasbaar zwembad.

Tekst gaat door onder video

Buerau NH: Gevonden dode vrouw (42) Muidertrekvaart was verstopt in opblaasbaar zwembad - NH Nieuws

Getuigen
Het slachtoffer zou voor het laatst gezien zijn op zondag 9 september. De politie zoekt meer getuigen en meer mensen die het plastic pakket in het water hebben zien drijven.

Tips?
Wie meer weet over deze zaak, kan contact opnemen met de politie via 0800-6070. Misdaad anoniem melden kan via 0800-7000.

Bekijk alle zaken uit Bureau NH hier terug.